Haladék a régi bankóknak

Budapest - Magyar Nemzeti Bank (MNB) meghosszabbítja a régi bankjegysor három, utoljára bevont címletének átváltási határidejét.

Klecska Ernő

A döntés értelmében a lila, Ady Endrét ábrázoló ötszázas és a zöld, Bartók Bélával díszített  ezres ez év vége helyett 2019. szeptember 1-jéig, a barna, Széchenyi Istvánt ábrázoló ötezres 2019. július 27-éig lesz átváltható  közölte az MBN.
Az MNB 1997-ben kezdte meg a jelenleg is használatos modern bankjegysorozat címleteinek kibocsátását.  A korábbi elképzelések szerint a régi 500, 1000 és 5000 forintost 2009. december 31-én lehetett volna utoljára átváltani törvényes fizetőeszközre, der mivel még mindig jelentős mennyiségű bankjegy maradt a lakosságnál e címletekből,  a jegybank meghosszabbította az átváltási határidőt. A bankjegyek a Magyar Nemzeti Bank  pénztárában válthatók be, de értéklevélben is fel lehet adni.  A jegybank  a régi pénzt névértéken váltja át az újra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!