Csak egy hívás - segítség a koraszülötteknek

FMH - A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványt (MKA) támogatják azok, akik szeptemberben és októberben a Telekom adományvonalát hívják az 1788-as számon.

feol.hu

A pénteken az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a hetedik éve működő adományvonal vezetékes és mobilhálózatokból is elérhető, a hívás és az sms díja egyaránt száz forint. A két hónap alatt befolyt összegből az MKA egy, a koraszülöttek intenzív ellátására alkalmas mentőautó beszerzését tervezi.
A Statisztikai Hivatal jelentése szerint Magyarországon az egy évre jutó születések 7-8 százaléka koraszülés. Ezek a csecsemők kis súllyal, fejletlenül jönnek a világra, ezért koraszülöttmentés, intenzív kórházi ellátás hiányában képtelenek önállóan életben maradni. Rajtuk segít az MKA, amely nyolc vidéki alapítvány - Debrecen, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Veszprém és Zalaegerszeg - munkáját fogja össze. A regionális alapítványok az ország nyolcvan százalékát fedik le.
Eddigi munkájuknak köszönhetően négy százalékkal csökkent az újszülöttkori halálozás Magyarországon. Ez nemzetközi összehasonlításban is jelentős eredménynek számít.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!