Bicskát szorítottak az áldozat nyakához! Ötfős banda garázdálkodott Fehérváron

Őrizetben van az az öt fiatal, akik három fiút raboltak ki a múlt héten Székesfehérváron. Kiderült, számlájukra más törvénytelen tett is írható

feol.hu

Mint arról korábban hírt adtunk, szeptember 17-én délután Székesfehérváron, a Pozsonyi úton lévő áruház melletti területen kiraboltak három fiatalt. A 15-16 éves fiúk a Berényi úti buszmegálló felé tartottak, amikor leszólította őket öt fiatal. Először cigarettát kértek tőlük, majd fenyegetni kezdték őket, és értékeiket követelték tőlük. Egyikük nyakához egy bicskát szorítottak, majd levették nyakából zenelejátszóját. A másiknak Sony Ericson típusú mobilját vették el, míg a harmadik sértettől egy MP3 lejátszót vettek magukhoz. Mind a hármukat megfenyegették, hogyha erről bárkinek beszélni fognak, akkor annak következményei lesznek. Ezt követően az ötfős társaság egy autóval távozott a helyszínről. 
 
A megállított autó és az egyik rabló a rendőri intézkedés alatt
A bűncselekményt követően négy elkövetőről a sértettek elmondása alapján grafikai rajz készült.
 
A sértettek úgy emlékeztek, hogy az elkövetők egy Peugeot 206-os  kocsival menekültek a helyszínről. Így a rendőrség egy ilyen típusú autót keresett. Az azonban csak egy későbbi bejelentés alapján derült ki, hogy a fiatalok rosszul emlékeztek az autó márkájára.
 
Szeptember 24-én a reggeli órákban ugyanis egy újabb rablásról érkezett hír a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. A történet ismerős lehetett a rendőröknek. A betelefonáló hölgy elmondta, hogy szeptember 23-án délután fiát a székesfehérvári Késmárki utca környékén négy fiatal megfenyegette, és elvették tőle mobiltelefonját. A nő azt is elmondta, hogy fia a rendőrség honlapján lévő grafikai rajzok alapján - amik a korábbi Pozsonyi úti rablás kapcsán lettek kiadva - felismerte az elkövetőket. A bejelentés szerint a tettesek egy zöld színű Daewoo Lanos-szal távoztak a helyszínről.
A fehérvári nyomozóknak ez az autó tűnt fel csütörtök délután Székesfehérváron, a Kadocsa utcában, amint a Géza utcára kanyarodik. A benne ülő négy személyt a nyomozók felismerték a grafikai rajzok alapján, majd követni kezdték. A Daewooban ülők megpróbálták ugyan a közeli kis utcákban „lerázni” a rendőröket, de nem jártak sikerrel. Amikor a Móricz Zsigmond utcában lehúzódtak az út szélére, melléjük álltak a nyomozók autójukkal, majd a gépkocsiból kiszállítva, elfogták őket.
 
A Daewooból több bűncselekményhez használatos eszköz – szerszámok, tőr, bicska, valamint kés - került elő, ezeket a rendőrök lefoglalták.               
 
A négy személyt az időközben helyszínre érkezett járőrök előállították. Ötödik társukat lakásán fogták el a rendőrök.
 
Mind az öt elkövetőt többrendbeli rablással gyanúsítják. Egy fiatalkorú van köztük, ő 17 éves. A többiek 18 és 20 év közöttiek. Mindannyian fehérváriak és egy kivételével büntetlen előéletűek. A csapat legidősebb tagja - a 20 éves L.N. - viszont már több ízben állt a bíróság előtt. Zsarolás, lopás és csalás is szerepel bűnlajstromán. Legutóbb 2009. márciusában szabadult előzetes letartóztatásából, azóta munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkezik.
A székesfehérvári nyomozók az ügyészségen kezdeményezték mind az ötük előzetes letartóztatását.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!