A vesénkre lesnek a kínaiban? Titokzatos eltűnés a boltban

FMH - Körülbelül két hete kering a városi pletyka - vidéki is lett belőle -, hogy egy székesfehérvári, Széchenyi utcai kínai boltban eltűnnek a nők. A bolt tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen - rontják a bolt jó hírét, félelmet keltenek.

Kovalcsik Katalin


A fülkéknél nehezen elképzelhető süllyesztő

Az interneten bejegyzett néhány sor szerint a férj a  bolt előtt cigarettázott, a felesége bement vásárolni és soha többet nem jött ki. A férfi nem hagyta annyiban, berontott, a raktárba is bement és ott látta kómában, kopaszon a feleségét. A történet akár ennyi is lehetne, ha az emberek nem adnák tovább egymásnak, a szomszédok nem faggatnák a bolt dolgozóit: "igaz a hír, eltűnnek nálatok az asszonyok?!" Az  üzlet forgalmas helyen van, a portája átlásztó üveg, többször betörték. A rémhír:  gyülekeznek a szkínhedek, hogy  leszámoljanak a  kínaiakkal, az alkalmazottakkal.  
- Lassan az egész  megye tele van a híreszteléssel, hogy a boltunkban szervkereskedelem folyik - egyik eladó sem adta az arcát, a nevét a nem mindennapi történethez, amikor felkerestük az üzletet a Széchenyi utcában.  - Ismerősöm Lovasberényben  dolgozik, ott is beszélik.


Az üzlet jó hírének árt a pletyka, az alkalmazottak is tartanak a támadásoktól
Fotók: Koppán Viktor Dávid

- Már kétszer betörték a kirakatot - mondta az egyik eladó.  Az első alkalommal   arra gondoltunk, hogy   focimeccs volt a Videoton pályán, biztosan erre mentek hazafelé a szurkolók és csak úgy, brahiból bedobták a kirakat üvegét. Hétfő reggelre  viszont egy másik kirakatot törtek be, jól látni a helyét az üvegportálon. Az anyagi kár eddig  elérte az 500 ezer forintot.
 Várakozás közben az eladók  biztattak  benünket,  nézzünk körül mindenütt. Az üzlet egyik sarkában  három próbafülke, a  pletyka szerint azok  alatt vannak a süllyesztők. Tévés kollégákkal, a  fotósunkkal néztük meg a fülkéket. Sikeresen kirántottam az egyik  függönyt, épp egy hölgy öltözött odabent, elnézést kértem a fülkéből kilépő és a boltból távozó  vásárlótól. A három fülke  fal felőli részén a rácsok alatt fűtéscsövek futnak.  A rácsot nem tudtuk fölemelni, de látszott, hogy ott nehezen elképzelhető a süllyesztő.
A boltot a Széphőtől bérli a tulajdonosa - kaptuk az információkat az egyik dolgozótól, aki telefonált a tulajdonosnak, Li Zhong  hamarosan meg is érkezett.  Hosszú évek óta dolgozik, tart fenn üzletet  Magyarországon, nem érte eddig inzultus. Bár nehezen beszél és igen keveset  magyarul, de néhány szót sikerült vele váltani:
- Ez jó bolt.  Nem csinálunk semmi rosszat.
A feljelentést megtették a rendőrségen.  R. Szabó Ágnes,  a megyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, az utóbbi időben nem jelentettek be ilyen eltűnést, amelyről a neten  lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!