Leesett a sofőr szemüvege, összeütközött egy másik autóval

Fejér megye - A hét mérlege: hét súlyos, nyolc könnyű sérült az utakon. A figyelmetlenség volt a balesetek fő forrása, de lesett szemüveg és elszabadult ülőgarnitúra miatt is történt baleset.

feol.hu

Hét súlyos és nyolc könnyű kimenetelű közlekedési baleset történt Fejérben az elmúlt héten. A közlekedők között huszonkilencen érezték úgy, hogy ittasan is simán a volán mögé ülhetnek.. A rendőrség egy cserbenhagyót is keres…
A fő baleseti ok a figyelmetlenség volt. Öt baleset is történt amiatt, hogy a sofőrnek máshol jártak a gondolatai, illetve a szeme... Három baleset relatív gyorshajtás miatt következett be, míg két alkalommal az elsőbbség meg nem adása volt a baleseti ok. Tilos jelzésen való áthaladás miatt egy balesetet regisztráltak. Egy gépkocsi a 81-es főúton pedig azért tért át a szemközti sávba, mert a gépkocsivezető szemüvege leesett az ülés alá, és azt kereste, így ütközött össze egy másik autóval. Egy helyi járatos buszon is megsérült egy utas, amikor - a busz fékezésekor - elesett. Egy tandem kerékpárral közlekedő férfi pedig műszaki hiba miatt zuhant le a kétkerekűről, így sérült meg. Átvitt értelemben, de balesetet okozott egy fekvő garnitúra is a héten: leesett a pótkocsiról, ami szállította, és nekicsapódott a mögötte haladó teherautó szélvédőjének.  
A közúti ellenőrzések során összesen huszonkilenc ittas közlekedőt (tizenhat személygépkocsi-vezetőt, tizenkettő kerékpárost, egy tehergépkocsi-vezetőt) fogtak a járőrök a megyében. Négyen enyhe, öten közepes, míg egy személy súlyosan ittas volt.
 
A móri rendőrök egy cserbenhagyó keresnek. Július 10-én, hétfőn 11 óra 50 perckor történt egy anyagi káros baleset a 81-es főúton, a 32+150 km szelvényben. Egy Opel Corsa Mór felől Kisbér irányába haladva nekiütközött egy másik Opelnek, miután egy vele szemben haladó fehér színű F-es sorozatú Opel Astra szabálytalan előzést hajtott végre, és leszorította az úttestről, majd ennek következtében a vizes aszfalton megpördült. 
A rendőrség kéri azok jelentkezését, akik a balesetet látták, illetve a szabálytalanul közlekedő, fehér színű, F-es sorozatú Opel Astra gépkocsiról információval rendelkeznek. A Móri Rendőrkapitányság telefonszáma: 22/407-063. Bejelentés tehető továbbá a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!