King's City-ügy: augusztus végére hozhat eredményt az ÁSZ-vizsgálat

Sukoró - Több szervezet is vizsgálja a Velencei-tó északi partjára tervezett beruházás, a King's City nevű projekt körül történteket.

feol.hu

Lapértesülések szerint apróbb szabálytalanságok történtek abban a telekcsereügyletben, amelynek során Joav Blum üzletember pilisi és albertirsai gyümölcsösét a sukorói földterületre cserélte. A vizsgálatra még Bajnai Gordon kormányfő kérte fel a Pénzügyminisztériumot, ám a tárca jelentése állítólag olyan mérvű szabálytalanságot nem tárt fel, ami az ügylet felülvizsgálatát igényelné. Azonban nem a PM az egyetlen, amely vizsgálódik  az ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség is gyűjti az adatokat és az információkat, valamint dolgozik a részletek feltárásán az Állami Számvevőszék is. Utóbbi várhatóan augusztus végén teszi közzé  jelentését: az ÁSZ szakértői elsősorban a telkek értékbecslését kritizálhatják.  Ismert, hogy az illetékes földhivatalok ügyészi óvásra  formai okok miatt  visszavonták a tulajdonjog bejegyzését, a parlamenti ellenzék pedig vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. Igen sok tehát ma még a bizonytalansági tényező  a kaszinóprojekt környezetében.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!