Ítélet 3 nap után! Rekordgyors eljárás a vesztegetés ügyében

FMH - Felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbírság lett a "jutalma" annak a fehérvári férfinak, aki üzleti partnerétől kenőpénzt akart kicsikarni.

feol.hu

Két év börtönt négy évre felfüggesztve, valamint kétmillió forint pénzbüntetést kapott az a 36 éves férfi, aki egy fehérvári építőipari cég telepvezetőjeként egymillió forintot kért egyik szállítójuktól a későbbi megbízásokért „cserébe”.  A férfi ügyében az elfogását követő harmadik napon már ítélet születetett.

A két fehérvári cég közötti üzleti viszony már évek óta fennállt, mindenfajta korábbi konfliktus nélkül. Az építőipari cég telepvezetője ennek ellenére július utolsó napján azzal állt a fuvarozó elé, hogy a jövőben csak akkor marad meg közöttük az üzleti viszony, és akkor kap szállítási megbízásokat, hogyha egymillió forintot fizet neki ezért. A szállítást végző férfi – a „kenőpénz” kifizetési szándékának látszatát keltve – egyezkedni kezdett a pénz átadása tekintetében üzleti partnerével, de a történtekről azonnal értesítette a rendőrséget.

A nyomozóhatósággal együttműködve, a kért egymillió forintot is átadta a 36 éves fehérvári férfinek. A pénzátadás augusztus 8-án délelőtt történt a fehérvári telephelyen, de a megszerzett összegnek nem sokáig örülhetett friss gazdája, hiszen ott helyben el is fogták a rendőrök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!