Fehérvár címerével a Moto GP-n

Székesfehérvár - Kedden a városháza kistanácstermében fogadta Warvasovszky Tihamér polgármester Johann Zarcót, a Moto GP versenyzőjét.

Parall Bálint


Johann Zarco a fehérvári címerrel ellátott sisakban versenyzik
Fotó: Koppán Viktor Dávid

Zarco a hétvégi brnoi Moto GP futamon - amit a magyarok hazai pályaként aposztrofálnak, hiszen közelsége miatt Zarco példaképének, Talmácsinak is mindig ezrek szorítanak ezen a pályán -  Székesfehérvár címerével a sisakján versenyez majd.
A francia fiú és Fehérvár között  Zarco edzőjének, Laurent Fellonnak a felesége, a fehérvári Andrea Fellon, lánykori nevén Németh Andrea az összekötő kapocs.
Amint azt Borsó Tibortól, Zarco magyarországi szurkolói klubjának alapítójától megtudtuk, Fellon és Zarco egyre több időt tölt Fehérváron. Nagyon megkedvelték a várost és az embereket, és nagy a valószínűsége, hogy Franciaországból rövidesen át is teszik ide a székhelyüket.
Warvasovszky Tihamér örömmel fogadta ezt a kezdeményezést, hiszen mint mondta, nagy öröm a sportváros számára, hogy a Moto GP is megjelenik. Neki, mint régi motorosnak személyesen is nagy örömöt okozott a Stefano Favaro által menedzselt Zarco, hiszen aláírta bukósisakját. Legnagyobb örömére a fiú is kért egy autogrammot a sisakjára, amit a futam után Fehérvárnak adományoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!