Elszabadult egy ló! Babakocsi került a megbokrosodott állat útjába

Vértesboglár - Nagy riadalmat és ijedséget okozott a településen egy elszabadult ló pár napja. Egyik olvasónk szerint nem az első eset volt.

Törő Bálint

Kiss   Mónika augusztus 7-én késő délután éppen négy hónapos kisgyerekével sétálgatott az utcán, amikor olyant tapasztalt, amit még személyesen soha életében, e csendes kis településen.
- A Kossuth és a  Dózsa György   utca kereszteződésénél arra lettem figyelmes, hogy egy nagy   barna ló árkon bokron keresztül felénk  vágtat, úgy meg volt bokrosodva,  mintha kergetnék  - mesélte Mónika. Az ijedség  ellenére a hölgy gyors reagálásának köszönhetően  félrerántotta a babakocsit.
- Szerencsére masszív  anyagból készült, ezért kibírta,  hogy  az árokban landolt, a gyerekem felsírt utána, de nem történt semmi baj  - folytatta.  Szeretem  az állatokat,  de nagy veszélyt okozhatna, ha az  autók elé, vagy gyerekek közé rohanna a  patás - tette hozzá Mónika, ugyanis az állat elfutott többi között egy játszótér mellett is. A fiatal anyuka elmondása szerint a megbokrosodott  ló egészen a  Vértesboglár végét jelző  tábláig rohant, majd ott fogta be a gazdája, aki mintha semmi sem történt volna,  szó  nélkül elvitte.  Igaz,  hogy kiabáltam a férfival, de nagyon megijedtünk, erre ő még válaszolni sem volt  hajlandó - tette hozzá. Mónika elmondása szerint havonta egyszer kereket old a paripa.  A  falubeliek azt  mesélték, előfordult  már,  hogy  elszabadult   az állat. Nem ez volt az első  eset  mondta a   panaszos, aki szerint  nincs elhanyagolva, kitűnő egészségi  állapotban van a ló. 
Ezt támasztotta alá az állat  gazdájának felesége, akit utólértünk. Mivel a férfival munkahelyi elfoglaltsága miatt nem  tudtunk  beszélni, ő reagált:
- Biztosan véletlenül szabadult el a  ló  - mondta az asszony, aki többet nem tudott a történethez fűzni.

Fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!