Csak rémhír volt az ártalmas tetováló festék

Székesfehérvár - Egyedi eset és nem az anyag, hanem a tartási és használati körülmény az oka - ezt mondják a város tetoválói a festékkel kapocsolatosan kirobbant botrányról.

S. Töttő Rita

Az egyik legelismertebb tetováló festék került hírbe az elmúlt hetekben: az ÁNTSZ riasztása szerint az Európai Unióban egészségre káros anyagot tartalmazó, Eternal Ink nevű festéket találtak egy szalonban. Akkor a szolgálat azt kérte: aki ilyen festéket használ, vigye be a területileg illetékes hivatalba. A Magyar Tetoválók Szövetségének egyik székesfehérvári tagja, Körmöczi Péter szerint azonban ez az egész kizárólag a konkurencia rémhírkeltésének eredménye, s ha találtak is Hollandiában olyan festéket, amelyben baktérium található, nem a gyártás, hanem a felhasználás során kerülhetett bele.
- Szinte mindenki ezt a típust használja, és még soha, semmilyen probléma nem merült fel vele kapcsolatosan - mesélte Körmöczi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!