TISPOL-akció: nem volt ittas buszsofőr

FMH - Az elmúlt hétvégén a közúti ellenőrzések az autóbuszokra fókuszáltak. A pénteki-szombati TISPOL akció során Fejérben összesen 68 autóbuszt állítottak meg.

feol.hu

A 68 autóbuszból 23 külföldi volt, a rendőrök összesen 17 szabálysértést regisztráltak. Ebből 13 esetben magyar, míg 4 esetben külföldi autóbusz vezetőjével szemben indult eljárás.     
 
Sebességtúllépés miatt 13 esetben intézkedtek a rendőrök. Műszaki hiányosság miatt egy, míg három alkalommal egyéb szabályszegés miatt kellett felelnie a sofőröknek. Ittas buszsofőr nem volt a hétvégén Fejér megyében.     
 
Az akció ideje alatt összesen 455 egyéb járművel közlekedő személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, ebből 245 esetben sebesség-túllépés miatt. Hat járműnél műszaki hiányosságot tártak fel a rendőrök, és 4 alkalommal a hatósági engedélyt is elvették. Egyéb szabályszegés miatt 27 szabályértési feljelentés született, 108 fővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. 
 
A két nap alatt, az akcióban résztvevő kollégák 6 személyt állítottak elő, ebből négyet bűncselekmény gyanúja miatt, egyet mintavétel, míg egy másikat gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása végett - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Németh-Kész Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!