Ítélkezési szünet lesz a bíróságon - változik az ügyfélfogadás rendje

Székesfehérvár - Várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy két súlyos bűncselekmény tárgyalása még az ősszel befejeződjék a Fejér Megyei Bíróságon, tudtuk meg a bíróság elnökétől.

Szabó Zoltán

Július 16-tól   ítélkezési szünet lesz,  de ez egyik ügyben sem befolyásolja a  kitűzött következő tárgyalást.  A Prikkel-ügyben  (amely 2008.  január 28-án érkezett   a bíróságra)  eddig kilenc tárgyalást tartottak, a tizediket szeptember 18-ra tűzték ki.  Addig  a vádlottak előzetes letartóztatásának  esedékes   felülvizsgálatát és idős N. József vádlott  elfogultsági kifogását kell elbírálnia a Fővárosi Ítélőtáblának.  Szakértői véleményt is várnak, hogy idős N. József börtöntűrő képességéről. Ezzel    együtt  Soós Gyula, a megyei bíróság elnöke szerint  nincs akadálya annak, hogy a Prikkel-házaspár  megölése miatt folyó  ügyet a szeptember 18-i tárgyalást követően,  a következő egy-másfél hónapban befejezzék.   
A pátkai  polgárőrök  ügye idén január 26-án érkezett a bíróságra. A június 9-ére tűzött  tárgyalás azért maradt el, mert  az egyik ülnök lába eltörött. A következő augusztus 31-én lesz, a helyszínen, s ha a helyzet úgy kívánja, a bírósági hivatal   kiszállítja a  helyszínre  az ülnököt. Ez a tárgyalás is befejeződik az év végéig.

Olvasson itt a Prikkel-ügyről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!