Zsákszámra árulták a romák a lopott borsót!

Dunaújváros - Hétfőn megjelent cikkünk után kedden elzavarták a helyi piacról a napokban megjelent borsóárusokat. Azóta a megye többi részén is felbukkant néhány lopott boróval üzletelő személy.

feol.hu

Tisztázatlan eredetű borsó került a dunaújvárosi piacra, amelyet romák zsákokból árultak szombaton  adtunk hírt hétfőn. Mint arról több szemtanú beszámolt, az emberek sorban álltak a piaci ár alatt, háromszáz forintért kínált csemegéért. Az árusok csak egy őstermelői igazolványt tudtak felmutatni, ám eredetigazolás vagy permetezési napló nem volt náluk. A eladás mégis tovább folytatódott. 
A Vass Tamás olvasónk által ajánlott téma megírása után kedden látványos fejlemények történtek: piacfelügyelet kedden reggel nyolc, megfelelő dokumentumokkal nem rendelkező személynek tiltotta meg a zöldborsó árusítást. Amikor a termelők a piacon kívül próbálkoztak, a közterületfelügyelet munkatársai küldték el őket. Hamarosan befutottak a rendőrjárőrök is... 
A rendőrség Dunaújvárosban egy nőt hallgatott ki, aki elmondta, a hetven kilónyi zöldborsót Sárosdon lopta. A helyszíni kihallgatáson a területet meg is mutatta - mondta el kérdésünkre  R. Szabó Ágnes sajtóreferens.
A rendőröknek egyébként jó napjuk volt: miközben Sárosdra tartottak a helyszíni kihallgatásra, Mezőfalván egy kerékpárost igazoltattak, akinél szintén lopott borsó volt. Fehérváron három sárosdi nőt állítottak elő, ők Vajtáról loptak el két zsák zöldborsót. A lefülelt tolvajok  tettüket beismerték, tudtuk meg a rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!