Országos csengettyűs találkozó Besnyőn

Székesfehérvár - Országos csengettyűs találkozóra várják vasárnap a Fejér megyei Besnyő községben a különleges muzsika kedvelőit; a rendezvényen öt település csengettyűsei lépnek színpadra.

feol.hu

A találkozóra a besnyői csengettyűsök mellett Veszprémből, Dunapatajról, Miskolcról és Budapestről érkeznek a különleges hangszeren játszó középiskolás fiatalok, akik a nap folyamán két alkalommal másfél-másfél órás koncerten mutatják be tudásukat - mondta Nyersné Vajda Márta, a programot szervező Sziront,Art Közhasznú Egyesület elnöke az MTI-nek.
   
Tájékoztatása szerint a fellépők repertoárjában elsősorban komolyzenei művek szerepelnek, de a klasszikusok mellett ismert könnyűzenei átiratokat is megszólaltatnak majd.
   
A fénypontnak az a közös muzsikálás, mini koncert ígérkezik, amelynek keretében száz darab kromatikus hangolású kis harangon, csengettyűn szólal meg Beethoven Örömódája annak emlékére, hogy a találkozó házigazdája, a Szironta Csengettyűegyüttes Magyarország EU-csatlakozásának évében, 2004-ben alakult meg.
   
A találkozó alkalmat kínál a szakmai tapasztalatcserére is, a rendezvényen ugyanis neves szakemberek és a magyar csengettyűk gyártói is jelen lesznek. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!