Macskatápot loptak az állatmenhelyről

Székesfehérvár - Kétszáz kilónyi tápot pakolt ki valaki a hétvégén a Takarodó úti állatmenhely raktárából. Az esetnek három, bár négylábú szemtanúja is volt.

S. Töttő Rita

Az így is anyagi gondokkal küzdő, több száz állatot ellátó Takarodó úti menhelynek most egy újabb nehézséggel kell szembenéznie: valaki öt havi macskatáp adagot lopott el tőlük a hétvégén. 
 - A raktár egyetlen ablakát vágta szét a tolvaj, vélhetően flexi géppel, mert másként nem nagyon volt esélye a bejutásra - mesélte Krepsz Györgyi, a menhely vezetője. A raktárba másként nem is tudott volna bemenni az illető, a helyiséget ugyanis egyébként csak a konyhán keresztül lehet megközelíteni , ám az ajtó jó minőségű zárakkal van ellátva. A menhely vezetője szerint a tolvaj ismeri a helyszínt, járhatott már kint korábban is, s az ablak méretéből következtetve az is biztos, hogy nem egy termetes személyről van szó. A 200 kilogrammnyi, Magyarországon nem forgalmazott, német minőségű tápot mégis sikerült kipakolnia. 
Nagy érvágás ez számukra, tudván, hogy a tavalyi önkormányzati támogatást idén 3 millió forinttal megnyirbálták. Idén ugyanis 5 millióból kell megoldaniuk a menhely működtetését, ha nem kapják meg a további 3 millió forintot. Ebből az összegből pedig nem futja éjjeli őre, pedig máskor is próbálkoztak már lopni tőlük. A cicák mégsem maradhatnak éhen, ahogy a majd félezer gazdára váró kutya sem, akik nem érezhetik meg a tolvaj szívtelen tettét. Az önzetlen támogatókra ilyenkor is számíthatnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!