Borok, nemzetiségek ünnepe

Székesfehérvár - Már mától fenséges falatokat, jó italokat kóstolhatnak a Városház téren áthaladók, miközben kézműves árusok portékáiba, műsorokba feledkezhetnek bele.

feol.hu

A 7. Királyibor-lakomát június 26-27. között rendezik meg.  A belváros szívében pénteken 11.30 órakor kezdődik a Márkus Színház bábelőadása, majd koncertezik a Smoodies zenekar, Cserta Gábor  és  Balázs, fellép az Ikarus néptáncegyüttes, a borrendek felvonulása pedig 17.30 órakor kezdődik. Este a Shadows emlékzenekar, majd Tabányi Mihály és a Kimlei Harmonikások muzsikálnak.
Szombaton 11.30 órakor szintén lesz bábelőadás, ezután a Hermann zeneiskola népzenei együttese   játszik, műsort ad Sebestyén István bukovinai székely mesemondó, koncertezik az Alba Regia vegyeskar. A Szabad Színház 16.15 órától komédiát ad elő a borivásról, majd a Vivat Bacchus énekegyüttes, a TáncolKODÓ táncegyüttes és a Galiba zenekar lép fel, végül Muck Show zárja a napot. 
A székesfehérvári nemzetiségek napját vasárnap tartják. A Városház téren  bemutatkoznak a kisebbségek, a  színpadon 14.30 órától játszik az Alte Kameraden fúvószenekar, ezután hagyományőrző bemutatók lesznek. A Rác templom 10 órától látogatható, 18.45-től itt koncertezik a szentendrei Javor kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!