Álplayboyok és dj-k a zene ünnepén

Budapest, Székesfehérvár - Országszerte változatos események várják a rajongókat a zene ünnepén ma és holnap: a rockabillytől a magyar népzenéig a legkülönbözőbb koncertek lesznek.

feol.hu

A fesztivál központja a budapesti városligeti Királydomb lesz, ahol vasárnap egy francia dub/punk zenekar, a Zenzile, az olasz rock and rollt játszó Twitty Twitters Orchestra, valamint a hiphop és népzene keverékének magyar nagymestere, a Suhancos lép színpadra. A Petőfi Csarnokban a zene ünnepén Jimi Hendrix-re emlékeznek a Thanks Jimi fesztivállal. 

A Tabánban gyerekműsorral kezdődik a szombat, majd népzenei együttesek játszanak délután, este pedig a dj-k veszik át a terepet. Vasárnap a Városliget mellett a Vörösmarty téren, az Erzsébet téri Gödörben és a Tűzraktérben is lesznek programok, délután egy órán át a 4-6-os villamos több megállójában is utcazenészek szórakoztatják majd a fel- és leszálló utasokat. 

A főváros mellett többek között Esztergomban, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Monoron is koncertek lesznek a zene ünnepén. Az esztergomi bazilikában a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet, Miskolcon a rock és a funk rajongói élvezhetik a programot a Dísztéren, Pécsett pedig ír népzene, férfikar és dzsessz szerepel a programban.

A székesfehérvári Zichy ligetben tegnap Lajkó Félixszel ünnepelhettük a zenét, ma pedig elsőként az olasz The Titty Twisters Orchestrával

A 10 álplayboyt felsorakoztató zenekar az 50-es évek legvadabb bulijait idéző rocknroll zenével kedveskedik koncertlátogatóinak. Az olasz csapat frat rock n rollt játszik, azt a műfajt, amely annyi kolesz elpusztításáért volt felelős a hidegháborús évek Amerikájában. Frat Rock ’n’ Rollnak hívták ugyanis azoknak az együtteseknek a zenéjét, akik nagy példaképeiket követve szintén bulizenét játszottak, de csak a kollégiumi díszteremig jutottak. Ugyanezeket a bevált ritmusokat nyújtja a Twitty Twitters Orchestra, de nem akármilyen módon, hanem egy teljesen beteg showelemekkel tarkított műsorban.

A koncert fő attrakciójaként az ún. 4 Guai Girls szemrevaló tagjai is megjelennek a színpadon, akik valami olyasmit képviselnek, mint az R-Go együttesnél a gidák, de természetesen amolyan frat rock-osan. 

A zenekar új lemezéről is elhangzik majd több szám, ami szintén kellemes csemege, és amit a White Stripes-szal és a Supergrassal is dolgozó Liam Watson producerelt.

A folytatásban pedig a Repülő Szőnyeg Akrobatáit, majd a DroidAccustic jazz alapú harmóniákkal, klasszikus elemekkel, gépies alapokkal tarkított, egyszerre akusztikus és elektronikus műsorát hallhatjuk. Zárásként pedig Dj Elf pörgeti nyugodtabb, lounge zenéit, és ahogy sötétedik, a MéhKasDiaProject segítségével egy különleges atmoszférát is igyekeznek létrehozni a táncra vágyó közönségnek.

További bulik és koncertek a megyében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!