Abszolút pofátlan: lopott borsót árultak a piacon?

Dunaújváros - Miközben a gazdák traktorral védik az ültetvényeiket, bizonytalan eredetű borsó jelent meg a piacon.

Szabó Szabolcs

Szombaton sorban álltak a vevők a  piacon az olcsó borsóért. A szemtanúk  szerint romák árulták, akik utánfutóról hordták be  és zsákból porcióztak. 300-ért kínálták  kilóját, de állítólag annyira szép volt az áru, hogy  ötszáz forintot is el lehetett volna kérni érte.  Többen szorgalmazták a piacfelügyelőnél,  kérje el az   árusoktól  papírjaikat, ellenőrizze  a borsó  eredetét, a permetezési naplót, az őstermelői igazolványt.    A  piacfelügyelő  odament az árusokhoz:
- Helyjegyet váltottak és  egy őstermelői igazolványt is bemutattak. A kolléga a rendőrséget  nem értesítette, mert tavaly kért hatósági intézkedést,  akkor azt válaszolták, ez nem rendőrségi ügy - mondta  Gebei Bálint, a piacot üzemeltető  vagyonkezelő  cég munkatársa. Miközben a dunaújvárosi piacon tisztázatlan eredetű borsó jelent meg, a környékbeli termelők traktorral védik  földjeiket a tolvajoktól. A nagyvenyimi Simon László 600 hektáron termel borsót:
- A károm több százezer forint lehet. A földeken  kocsicsapások, fordulók vannak. Akár  fél hektáron  is lekaszálják a borsót, és ellopják. Ezt a borsót nem fogyasztásra, vetőmagnak termesztjük.
Azt, hogy a rendszeresen dézsmált, Nagyvenyim környéki földekről származó borsó került-e a dunaújvárosi piacra, nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!