A lyukas zászló - újabb elismerést kapott a film

Újabb elismerést kapott A lyukas zászló (Torn from the Flag) című 1956-os dokumentumfilm; az Egyesült Államokban élő Kovács Klaudia rendező-producer a CINE Arany Sas (CINE Golden Eagle) díjat vehette át Washingtonban - tájékoztatták az MTI-t csütörtökön az alkotók.

feol.hu

A többszörös díjnyertes alkotást a CINE filmes szervezet a független dokumentumfilmek között jutalmazta.
A CINE - honlapja szerint - 1957 óta ismeri el az amerikai filmgyártás kiemelkedő alkotásait. Fiatal filmesként olyan legendás hírű rendezők is elnyerték a CINE Arany Sas díjat mint Steven Spielberg, Ron Howard, Mel Brooks, Ken Burns és Mike Nichols.
A lyukas zászló 96 perces szociopolitikai, történelmi dokumentumfilm, amely a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról szól és az 1956-os magyar forradalmat mint a kommunista rendszer későbbi bukásának katalizátorát mutatja be.
A 2007-ben Hollywoodban debütált film, amelynek elkészítésében mások mellett közreműködött az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos és a többszörös díjnyertes néhai Kovács László operatőr is, korábban egyebek között első helyezést ért el Kaliforniában a Beverly Hills-i Hi-Def (HD) Filmfesztiválon, és elnyerte a Tiburoni Nemzetközi Filmfesztivál Arany Filmtekercs-díját a legjobb operatőri munka kategóriában.
A filmet Magyarországon eddig még nem mutatták be, de a rendező szeretné, ha a magyar közönséghez is eljuthatna az alkotás.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!