Üldözője kezébe nyomta a pénzt!

Székesfehérvár - Állampolgári segítséggel fogtak el a rendőrök kedden délután egy rablót. Áldozata megsérült, őt pedig menekülése során gyalog és autóval végig követte egy férfi.

Szabó Zoltán

A  Kertalja utcában egy hölgy tartott hazafelé,  már a ház  kapujához ért, és vette elő a kulcsát, amikor egy férfi hátulról megtámadta. Lerántotta a földre, úgy, hogy áldozata beverte a fejét  egy parkoló autóba,   és  meg is sérült.      Támadója elragadta tőle a táskáját, rohanni kezdett, ám az asszony kiabálására felfigyelt    az utcában  lakó  férfi.    Elkezdett futni a rabló után, aki    menekülése közben eldobta a táskát. Amikor  utolérte az őt követő férfi, hirtelen ötlettől vezérelve meglepő dolgot tett. A táskából kivett 4500 forintot  elfogója kezébe nyomta.   Ki tudja, miért, talán azt  hitte,  ettől meghatódik. Nem így történt.  A férfi   visszaszaladt  az autójához, és azzal folytatta a tettes  követését. Eközben   végig kapcsolatban volt a rendőrséggel. Végül   az Ősz utcánál sikerült utolérni, bekeríteni, majd elfogni. 
Természetesen bevitték a fehérvári rendőrkapitányságra, ahol    este kihallgatták.   Kiderült, hogy egy  bűntetett előéletű, pátkai illetőségű személy az elkövető.  A rendőrség   köszöni a   bátor és áldozatkész férfi segítségét, és   örömmel tapasztalja, hogy az utóbbi időben nem ez az első eset, amikor  a lakosság eredményesen,  hathatósan közreműködött.  A hölgyet egyébként, vérző fejsérülése miatt, kivizsgálásra kórházba vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!