Oszter Alexandra is a Bregyóban pihent meg a Velo-túra csapatával

Székesfehérvár - Hétfőn a Bregyóba érkezett a Velo-túra kis csapata, az ép és sérült lovasok Keszthelyről indultak, szombaton Veszprémben jártak, kedden este Pázmándon látják vendégül őket.

Kovalcsik Katalin


Nagy Balázs túravezető és Oszter Alexandra színésznő 
Fotó: FMH

Rendőri felvezetéssel, kísérettel érkezett meg a kis csapat a Bregyó közbe, ahol a város értelmi sérült, fogyatékos, mozgássérült gyermekeivel foglalkozó intézményeinek népes csoportja, felnőtt mozgássérültek   tapsolták  meg bevonulásukat. Oszter Alexandra és a többiek alig várták, hogy  kicsit megpihenjenek. Hosszú volt az út idáig, Székesfehérvár határában lépték át a  kétszáz kilométert. 
 
- A  vácrátóti Velotanyán lovagolok, ahol mozgássérültekkel, mentális sérültekkel foglalkoznak terápiás lovagláson - mondta a színművésznő, miközben Berci nevű hat és fél éves, magyar  félvér lovának egyenként adagolta a sárgarépát.    
- Geszti Péter, a Nemzeti vágta  egyik szervezője felkért, induljak el, gondoltam, rendben, de egyben segítsünk is,  hisz kevés figyelmet kapnak a sérült emberek. Az sem mindegy, hogy a túra alatt össze tudok szokni Bercivel. Az elvárásaimat felülmúlta, amit  eddig tapasztaltam, sokkal többen segítettek, mint ahogy reméltem. Ez azért nagyszerű, mert minél több sérült látja, hogy lehet  lovagolni akkor is, ha baj van a lábával, vagy bármi más sérülése akadályozza az életben.

Nagy Balázs túravezető, edző hozzátette, hogy a Velo Alapítvány elnöke, Hajdi László  találta ki a túrát, ilyen még soha nem  volt.
- Tizenegy lovas és három kísérő van velünk, ők a hadtáp, főznek, mosnak. A vágtán körbevágtázzuk  a Hősök terét, a  kivetítőn bejátsszák majd a túra egy-egy mozzanatát.  Jó volt az út, bár az éjjel eltévedtünk egy kicsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!