Ki védi meg a munkavállalót?

Székesfehérvár - A Bajnai-csomaggal kapcsolatos érdekegyeztetésről tárgyalt hétfőn délelőtt az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége.

Ármás János

A szakszervezeti szövetség  (ASZSZ) elnöke, Borsik János munkatársunk kérdésére kifejtette, ahol van szakszervezet, ott azok megfelelő védelmet nyújthatnak a dolgozóknak,  ám az alacsony létszámú foglalkoztatottságban nem ilyen egyszerű a helyzet. Tudomásul kell venni, hogy  a gazdasági visszaesés még nem érte el a mélypontját. Vitatják a Bajnai-csomag intézkedéseit, mert az elsősorban  nem a munkavállalóknak, hanem a munkaadóknak kedvez.  
Borsik az öngondoskodás lehetőségének erősítését hangsúlyozta, többek között nagyobb szabadságot kérve az önkéntes nyugdíjpénztáraknak.
 
Szerkesztőségünk érdeklődésére a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) közép-dunántúli regionális vezetője, Fehér János elmondta: tudomásul kell venni, hogy jelenleg hat szakszervezeti konföderáció képviseli a munkaadókat,  s nekik sem egységes az álláspontjuk. Megoldást csak a tárgyalás hozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!