Vadászok tiltakoztak a bíróság előtt

FMH - Vadászok tiltakoztak Székesfehérváron, a megyei bíróság előtt. Csütörtökön 10 órakor mintegy kéttucatnyian gyülekeztek a Zichy liget városközpont felőli sarkán: a demonstráció célja volt, hogy a nyilvánosság erejével hívja fel a figyelmet a pátkai vadászterület körül kialakult helyzetre, ellentétekre.

Tihanyi Tamás

Az ügy lényege, hogy a Legfelsőbb Bíróság ítéletében érvénytelennek nyilvánította a pátkaiak korábban kötött haszonbérleti szerződését az adott vadászterületre, s azt a Fekete István Vadásztársaságra ruházta át. A helyszínen lévő Pátkai Vadásztársaság tagjai elmondták: tudják, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerős döntésével szemben nem tudnak fellépni, de szerintük a bíróság bár a törvények szerint,de "rideg ítéletet hozott, mert nem vette figyelembe az emberek akaratát és a tulajdonosok jogait." Arra kérik a megyei vadászati hatóságot, hogy segítse a két korábbi peres fél - a Fekete István Vadásztársaság és a Pátkai Vadásztársaság - közötti megegyezést. A demonstráción elhangzott: a vitatott vadászterület akkora, hogy azon akár mindkét vadásztársaság elférne. 

Az ügy részleteiről kapcsolt anyagunkban olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!