Újabb visszaváltók a PET-palackoknak

FMH - Újabb 13 Tesco áruházban lehet PET palackokat és aludobozokat visszaváltani. A rendszer lényege, hogy a környezettudatos vásárlók öt használt PET palackért 5 forintot, illetve 5 alumínium dobozért 10 forintot kapnak levásárolható blokk formájában.

feol.hu

Januárban 37 üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és aludobozok visszaváltásának rendszerét, amit most 13 újabb áruházra kiterjesztenek.
  
Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel januárban azt a hulladék-visszagyűjtési rendszert, amelynek keretében a Tesco-Global Áruházak Zrt. visszavásárolja a szelektíven gyűjtött PET palackokat és alumínium italos dobozokat. Akkor az áruházlánc 37 üzletében került bevezetésre a rendszer, melyet mostantól újabb 13 áruházban elérhetővé tettek.
 
A vásárlók ezentúl a Megaparkban, az Arénában és a Svedexben található, az érdi, a Bécsi úti, a Budafoki úti, a hatvani, az orosházi, a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a várpalotai, a gyulai, valamint a Miskolc-Avasi Tesco áruházakban is visszaválthatják a PET palackokat és aludobozokat, melyek korábban többnyire a szemétbe kerültek.

A tiszta környezetért szerkesztőségünk is tenni szeretne, ezért akciót hirdettünk az illegálisan lerakott szemétkupacok ellen! Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!