Klímacsoport alakul, megyei önkormányzatokkal

Székesfehérvár - Közös klímacsoport létrehozásáról döntött szerdán tíz megyei önkormányzat vezetője, ilettve szakértője a Föld napja alkalmából a megyeházán rendezett konferencián.

Ármás János

Nincs más lehetőség, csak úgy érhetünk el hatékonyan konkrét eredményeket, ha közösen lépünk fel  - fogalmazott a plénumot követő sajtótájékoztatóján Tiborcz Péter, a házigazda Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke. A konferencián résztvevő tíz megyegyűlés képviselői eldöntötték: közös klímacsoportot hoznak létre minél rövidebb, lehetőleg néhány hónapos határidőn belül.
Ehhez már most konkrét témaköröket, szempontokat határoztak meg (például erdők és vízbázisok védelme).
 
Az alelnök kifejtette, a klímacsoportnak koordinációs szerepet szánnak: mindenkihez jusson el minden információ. Nem kívánnak elmenni olyan kérdések mellett, mint a Velencei-tó északi partjára tervezett szórakoztató központ, vagy a Vas megyébe gondolt hulladékégetőmű. Munkájukhoz a Magyar Tudományos Akadémia szakmai segítséget ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!