Kedden kötelező a 40-es az M8-ason - teljes pályazár is lesz

FMH - Több alkalommal is megállítják az M8-as autópálya forgalmát kedden délelőtt, ugyanis a felette átívelő magasfeszültségű vezetéket kötik át.

Gallai Péter

Kedden délelőtt kilenc és tizenegy óra között erősáramú közműépítés miatt az M8-as autópályán három alkalommal teljes pályazár lesz. Mint   a sztrádát üzemeltető  Magyar Közút Zrt. dunaújvárosi mérnökségének vezetőjétől, Szabolcs Lászlótól megtudtuk: a forgalomszámlálási adatok alapján ekkor a legkisebb a pálya  forgalma, ezért esett a választás erre az időszakra. 

Arra kell készülni, hogy  háromszor, nagyjából tíz-tíz percre  a teljes forgalmat leállítják a  sztrádán, a rendőrség segítségével. Azért nem az elterelés mellett döntöttek az illetékesek, mert a solti kis-Duna hidat is javítják, ott súly- és szélességkorlátozás van érvényben, félpályás lezárás mellett. Nem akarták, hogy  akik Földvár felé kerülnének, azok az ottani zsúfoltságot  növeljék. Erre az  időszakra  kitáblázzák az M8-ast, és  negyven kilométeres sebességkorlátozás lép életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!