Durván terjed a malware a neten

FMH - Számítógépezők figyelem! Tavaly 1.500-szor annyi malware (káros számítógépprogram) jelent meg naponta az interneten, mint 2000-ben.

feol.hu

A a KPMG globális felmérésének eredményeit Gaidosch Tamás a KPMG Tanácsadó Kft. IT-tanácsadási részlegének partnere ismertette csütörtökön  egy sajtóbeszélgetésen.
 
A szakember elmondta: a malware-k száma 2006 óta ugrott meg jelentősen, amelyekből jelenleg már több van, mint a legitim alkalmazásokból, a Symantec nyilvántartása alapján. Míg 2000-ben naponta öt új malware próbálta megfertőzni a számítógépek rendszereit, addig tavaly már napi 7.500 új programmal kellett megküzdeniük a vírusirtóknak.
Gaidosch Tamás rámutatott: a vállalatok a megszorítások miatt jelentősen visszavesznek az információbiztonság megteremtésére fordított kiadásaikból, így ezenél a cégeknél egyre több esetben tudnak kárt okozni a rosszindulatú programok. Sok társaság még az alapvető védelmi intézkedéseket sem hozza meg, így a legtöbb sikeres támadás alapszintű hibákat használ ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!