Cozma-gyilkosság: eddig 250 tanút hallgattak ki

FMH - A rendőrség a Cozma-üggyel kapcsolatban vizsgálja azt is, hogy esetleg más bűncselekmények felmerültek-e - reagált a szóvivő arra, hogy az egyik gyanúsított, R. Sándor feljelentést tett azért, mert őt a gyilkosságot megelőzően sörösüveggel leütötték.

feol.hu

A Cozma-gyilkossággal összefüggésben a rendőrség természetesen vizsgálja azt is, hogy esetleg más bűncselekmények felmerültek-e - mondta Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek.

A szóvivőt az MTI a Blikk című napilap keddi számában megjelent információval kapcsolatban kereste meg, miszerint a Cozma-gyilkossággal összefüggésben letartóztatott R. Sándor feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel - állítása szerint - a gyilkosságot megelőzően őt egy sörösüveggel leütötték, emiatt eszméletét vesztette, így az emberölést nem ő követte el.
    
Váradi Piroska közölte, ha például az egyik gyanúsított, vagy tanú sérelmére bűncselekményt követtek el, akkor azt a rendőrség kivizsgálja.  A szóvivő a lapértesülésről, R. Sándor feljelentéséről nem kívánt nyilatkozni.Elmondta ugyanakkor, hogy eddig 250 tanút hallgattak ki a bűnügyben, s 15 szakértőtől várnak véleményt. A Cozma-gyilkosságnak eddig hét gyanúsítottja van, közülük hatan előzetes letartóztatásban vannak.
    
A február 8-ai Cozma-gyilkosságot követő napon Derzsy Péter alezredes, a nyomozás vezetője nyilatkozta azt sajtótájékoztatón, hogy a szemtanúk állításai alapján R. Sándor szúrta le Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját a veszprémi Patrióta Lokál előtt.
    
A bűncselekményben vesén szúrták Ivan Pesicet, a sportklub és a horvát válogatott kapusát (veséjét műtéttel eltávolították), Zarko Sesumot, a klub és a szerb válogatott játékosát pedig arcon rúgták, súlyos sérülése szintén műtéti beavatkozást igényelt.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!