Rangos elismerést kaphat a Hadik

2024.05.14. 15:30

Megyei kötődésű alkotás a Magyar Mozgókép Díj jelöltjei között

Nyilvánosságra hozta a Magyar Mozgókép Fesztivál, hogy a Magyar Mozgókép Díj előzsűrije kategóriánként melyik öt alkotást és alkotót jelöli 2024-ben a Magyar Mozgókép Díjra. A listában egy megyei produkció és több helyi alkotó neve is helyet kapott.

Héjj Vivien

Jelenet a Magyar Mozgókép Díjra jelölt Hadik című filmből

Fotó: Takács Gergely

– Idén az alkotók nyolc kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció, egészestés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, és tévésorozat – neveztek a legrangosabb magyar filmes mustrára – jelent meg a Magyar Mozgókép Fesztivál honlapján.

A Magyar Mozgókép Díj jelöltjei között több megyei érdekeltséget is találunk. Az előzsűri javaslata szerint a játékfilm kategória várományosai közé került a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János rendezte Hadik című történelmi kalandfilm.

A legjobb férfi főszereplőnek járó elismerés várományosai között van a Hadik címszereplője, Thrill Zsolt, míg a legjobb női főszereplő díjára jelölték a filmben Mária Teréziát alakító Horváth Lilit. A legjobb női mellékszereplők közé került Bordán Lili, akit Erzsébet királynő szerepében láthattak a nézők, valamint a legjobb férfi mellékszereplő díjára esélyes a Von Bock ezredest megszemélyesítő László Zsolt.

A produkcióban résztvevők közül jelölést kapott továbbá Győri Márk (legjobb operatőr), Lukács Ferenc (legjobb hangmérnök), Gulya Róbert (legjobb zeneszerző), Nemetz Alex (legjobb díszlettervező) és Kriskó Ancsa (legjobb maszk).

Az ünnepélyes díjátadót június 15-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon – a magyar film ünnepén – tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában