A főkapitánynak ki kell vizsgálnia a siófoki vonulást

<b>FMH</b> - <em>Bencze József</em> országos rendőrfőkapitánynak ki kell vizsgálnia, hogy tavaly nyáron hogyan vonulhatott végig Siófokon egy 150-200 fős társaság - jelentette be <em>Draskovics Tibor</em> igazságügyi és rendészeti miniszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén.

feol.hu

A miniszter utasítása értelmében Bencze Józsefnek azt is ki kell vizsgálnia, hogy a rendőrségnek volt-e információja a felvonulásról, és ha igen, milyen intézkedéseket tettek az ügyben.
Draskovics kifejtette: a bűnüldözés egyik alapszabálya, hogy a rendőrség csak olyan információkkal állhat a nyilvánosság elé, amelyeket egy büntetőeljárásban megfelelő bizonyítékokkal alá tud támasztani. Amíg ezt nem tudja, addig jól teszi, ha azt mondja, nem tud nyilatkozni - közölte. 

Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerdán az MTI-nek azt mondta, tudomása szerint a romák nyári siófoki felvonulása erődemonstráció volt, egyfajta dacos reakció arra, hogy nem tudták kiterjeszteni a befolyásukat a siófoki vendéglátósokra. A felvonulók egyike sem helyi roma volt, hanem mindenki Enyingről, illetve a szomszédos megyéből érkezett, a felvonulók csapatát pedig egy Fejér megyéből érkezett vajda vezette - tette hozzá. 
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bíró Gábor kedden azt közölte: a rendőrségnek nincsenek hiteles, tényszerű információi arról, hogy a veszprémi kézilabdázókat vasárnap hajnalban ért brutális támadás gyanúsítottjai és az elmúlt év nyarán Siófokon felvonuló 150-200 fős társaság azonos kör lenne.
A ">felvonulásról készült felvételek alapján a főként fiatal felnőtt, illetve középkorú férfiak sem bűncselekményt, sem szabálysértést nem követtek el - közölte a szóvivő. Hozzátette: a csoport tagjainál a felvételek alapján támadásra alkalmas, közbiztonságra veszélyes eszköz nem volt látható. (mti)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!