Jeges balesetek: egymást ütötték el a korisok

<b>Velencei-tó</b> - A hétvégén ketten súlyosan, többen könnyebben megsérültek korcsolyázás közben a megyében: volt példa fejsérülésekre, agyrázkódásra, lábtörésekre is. Velencén több ember alatt beszakadt a jég.

feol.hu

- Szombaton délután érkezett a bejelentés arról, hogy Velencén,  a szabadstrandon több ember alatt beszakadt a jég - mondta lapunknak Koltai Zsolt tűzoltó őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Szavai szerint  mire kiértek  a fehérvári tűzoltók, a beszakadtak már kijöttek a vízből és elszaladtak, a ruháikat hátrahagyták a jégen. Vasárnap Gárdonyban, a strandnál esett vízbe egy ember, őt a mentők a helyszínen ellátták.

Voltak balesetmentes időszakok is... - képgaléria itt!         Fotó: Nagy Norbert

- A hétvégén több alkalommal vonultak a korcsolyázással összefüggésben történt balesetekhez a mentők - tudtuk meg Budai Imrétől, az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentésirányítójától. Szombaton két, vasárnap öt alkalommal vonultak a mentők a Velencei-tó mellé:  volt, aki akkor szerezte sérülését, amikor elesett s átmentek rajta; többen beverték a fejüket, ketten súlyos lábsérülést szenvedtek. Szombaton Fehérváron a vidámparki tónál is ütköztek a korcsolyázók: egyikük agyrázkódással és fejsérüléssel került kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!