Gázkrízis: tanítási szünet Fejérben is

<b>FMH</b> - Bár a kormány szerint nincs szükség a rendkívüli tanítási szünetre, az önkormányzati szövetség fideszes vezetőjének ajánlását mégis megfogadta a megyék jó része. Így hétfőn számos, megyei fenntartású középiskolában nem lesz tanítás. Hétfőn a helyzetet újraelemzik az intézmények.

feol.hu

A diákok csütörtökön még örülhettek a hírnek, amely szerint a megyei önkormányzatok fenntartásában levő iskolákban nem lesz tanítás, a jövő hét első napjaiban. Később aztán a kormányszóvivői iroda közleményt adott ki, amelyben leszögezték, az önkormányzatok nem rendelhetnek el szünetet...

Az intézmények vezetőinek péntek délig kellett dönteniük a szünet elrendeléséről. Ódor Ferenc (Fidesz), a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) elnöke azt mondta: 17 megye vezetőivel egyetértésben azt javasolja, hogy a mintegy 160, megyei önkormányzatok által fenntartott gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában tartsanak hétfőtől háromnapos tanítási szünetet a szokatlanul hideg idő és a gázkrízis miatt - írja a mno.hu

A megyei védelmi bizottság pénteki ülésén is a gázhelyzetről volt szó. Úgy döntöttek a meglévő intézkedési tervet ki kell egészíteni a gázellátási problémák kezelésére.  Intézményenként kell vizsgálni, hol lehet más módon megoldani a fűtést gázkimaradás esetén.  Vizsgálják azt is, bizonyos korlátozások milyen ellátási gondokat okozhatnak és azok hogyan előzhetőek meg.
A kormányszóvivő szerint nincs szükség rendkívüli szünetre. Budai Bernadett közölte, hogy minden oktatási intézményben biztosítható a gázellátás, nincs olyan helyzet, amely indokolná a szünet elrendelését, és az nem is jelentene megtakarítást. 

A távirati iroda kérdésére beérkezett válaszokból az internetes portálok szerint az derül ki, hogy a sok helyen elrendelték a rendkívüli tanítási szünetet, máshol pedig nem.

Hétfőtől háromnapos tanítási szünet lesz a Fejér Megyei Önkormányzat által fenntartott 13 oktatási intézményben, ahol a szülők kérték, ott  ügyeletet biztosítanak erre az időre.  A megye önkormányzatai ugyanakkor nem terveznek intézménybezárásokat és iskolai szünetet a gázhelyzet miatt. Kivételt csak a megyei önkormányzat iskolái képeznek. 

Veszprém megye - hétfőn 15 megyei középiskolában nem lesz tanítás

Vas megye - négy középiskolában lesz tanítási szünet a megyében - frissítve

Részletes lista a szünetet elrendelő iskolákról itt!

A gázvitáról szóló dossziénkban nyomon követhetik az eseményeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!