Gáz az iskolai szünet elrendelése körül

<b>Fejér megye</b> - Háromnapos tanítási szünetet rendeltek el csütörtökön a megyei önkormányzat által fenntartott közoktatási intézményekben 2009. január 12-étől, hétfőtől. Időközben a kormányszóvivői iroda késő délután azt közölte, a megyei önkormányzatok nem rendelhetnek el szünetet. (frissítve)

feol.hu

A döntést dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Varju Mihály megyei főjegyző hozta meg az ország gázellátási nehézségeivel összefüggésben.
Az intézmények azon diákok részére, akikről szüleik nap közben nem tudnak gondoskodni, ügyeletet biztosít. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felkéri a többi közoktatási intézmény fenntartóját és vezetőjét, mérlegeljék hasonló takarékossági intézkedések bevezetését. Szintén a gázellátási nehézségekkel összefüggésben, dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnökeként összehívja a védelmi bizottság rendkívüli testületi ülését 2008. január 9-én, reggel 8 órára. A testület, elnöki javaslatra, megtárgyalja a felkészülési feladatokat arra az esetre, ha további gázellátási korlátozásokra kényszerülne Magyarország.

Számos hírportál arról tájékoztatott a nap folyamán, hogy 18 megyében hétfőtől háromnapos szünetet rendeltek el a megyei önkormányzatok által fenntartott oktatási intézményekben. 

Időközben a kormányszóvivői iroda azt közölte, nem rendelhetnek el rendkívüli iskolai szünetet a hatályos előírások szerint  a megyei önkormányzatok a gázvitára hivatkozva.


Gázvita óráról órára itt!

A gázvita fő történéseit, megyei vonatkozásait a témáról összeállított dossziénkban is nyomon követhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!