Akadályok az utakon

<b>FMH</b> - A dunántúli területeken a főutak többsége már főként csak vizes, vagy kezd felszáradni, a mellékutakon mér érhetik meglepetések a közlekedőket. Az utakon pénteken is előfordulnak forgalomkorlátozások, nézze meg nálunk, mire számíthat!

feol.hu

Baranya megyében Szentlőrinc térségében havazik, a főutak nedvesek, a mellékutak hókásásak.

Harkány és Hódmezővásárhely környékén, valamint az M5-ös autópálya déli szakaszán, az M7-esen pedig Eszteregnyénél szállingózik a hó, Szombathelynél pedig hódara hullik.

A dunántúli területeken a folyamatos ekézés és a szórás hatására a főutak többsége már csak vizes vagy felszáradóban van, de a mellékutakon még latyakos, hókásás, letaposott havas, hóbordás szakaszok is vannak, oda csak téli felszereléssel ajánlatos elindulni.

A Bakonyban fakidőlések miatt délig lezárták a Bakonybél és Bakonykoppány között utat.

A Kisalföldön a tegnap esti hóátfúvások miatt lezárták a mosonszolnoki bekötőutat. A települést csak kerülő úton lehet megközelíteni.

A szél ereje sokat csökkent, újabb hóátfúvások nem alakultak ki. Csak Szombathely és Sárvár környékén erős a szél, de ez egyelőre nem okoz gondot a közlekedésben.

Sorozatos fakidőlések miatt ma délig lezárják a Bakonyban a Bakonybél és Bakonykoppány közötti útszakaszt (18-26 km).

A Tisza felső szakaszán Balsa és Kenézlő, valamint Tiszacsege és Ároktő között megindult a komp, napkeltétől – napnyugtáig jár.

A többi járatnál szünetel az átkelés. A folyó felső szakaszán a pontonhidakon sem lehet átkelni, ezért a térségben úton lévők a 41-es főúti vásárosnaményi, a 38-as főúti tokaji, illetve a 35-ös főúti polgári híd felé tervezzék útjukat.

A Balatonon a jegesedés miatt nincs kompközlekedés.

A Dunán a kompok és az átkelőhajók közlekednek, csak Szobnál áll a járat. Dunaújvárosnál híd van, a kompot lehet, hogy márciusban elindítják, de most nem közlekedik.

A Körösön Mezőtúr és Szarvas között a téli időszakra leállították a kompot.

A 2008-ban vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje szombat éjfélkor lejár. Az idei esztendőre szóló úthasználati jogosultságot a tavalyival azonos áron lehet beszerezni.

A 62-es út állapota katasztrofális - írjaa DH-online. Részletek itt!

Teljes lezárás:

- 88-as főút, Vát, 10-es km.

Félpályás lezárások:

- 22-es főút, Őrhalom,

- 53-as főút, Kiskőrös-Pirtó.

Útszűkületek:

- 8-as főút, Márkó,

- 21-es főút, Jobbágyi-Salgótarján,

- 58-as főút, Pécs,

- 61-es főút, Attala és a taszári elágazás között, Kaposfő és Kiskorpád között,

- 66-os főút, Pécs,

- 84-es főúton, Sopron,

- 86-os főút, Mosonmagyaróvár,

- 441-es főút, Cegléd-Nagykőrös.

Forrás: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!