Közeleg a pezsgő és a virsli éjszakája

<b>Székesfehérvár</b> - Zavarba ejtő választékkal szembesül az, aki a szilveszteri bulira vásárol be a napokban. Virsliből és pezsgőből is legalább húszféle várja a vásárlót, de tűzijátékokból ugyancsak számtalan kapható. Rövid körképünk itt!

S. Töttő Rita

Virsli - pezsgő körutunkon a kényes ízlésű, ínyenc szilveszterezőknek épp úgy találtunk megfelelő ételt-italt, ahogy a mennyiségre vagy inkább olcsóságra utazóknak is. A virslis pultnál komoly meghökkenés után ocsúdva kezdtem bele a címkék kisilabizálásába, ugyanis számtalan féle-fajta kapható. 

Van roppanós, pattanós, koktél, hámozott, szalonnába tekert és füstölt is, bécsi és frankfurti, csípőpaprikás, sajtos és még mangalicás is. Az árak igen változóak, hisz 400 grammos 700 forintért, 200 grammos 500 forintért éppúgy kapható, mint 1 kilogrammos 1000 forintért. Persze azt sem árt megnézni, mi rejlik az összetevők közt...

Pezsgőből van német gyártmányú, gazdaságos 350 forintért, spanyol rosé 2000 forintért is. A magyarok közép árkategóriásak: 600 és 1200 forint közöttiek, s persze nem kell mondani, hogy száraz, félszáraz, félédes és édes kapható. A divat  a pezsgőiparba is betört, ezért létezik ízesített boralapú koktélnak mondott pezsgő is 920 forintért. A bevásárlóközpontokban ritka, de azért megtalálható a fajtaszőlőből készült (évjáratosat nem találtam) pezsgő is, a muskotály a legnépszerűbb - ilyet 800 forintért vehettem volna. A kicsit drágább, de népszerű pezsgők, melyek 1700 - 2000 forint körül kaphatók, épp hiánycikknek bizonyultak, aki ezeket szereti, talán gyorsan bevásárolt belőlük az akció miatt. A luxus partikon persze nem láthatunk ilyen pezsgőket, azokon inkább a palack-érlelésű, hagyományos technológiával készült italok a menők. Ezeket 45 ezer forintért vehetjük meg a szaküzletekben, de ha valaki ennél is drágább kortyokat akar ízlelgetni, az 30 - 40 ezer forintos francia pezsgővel is köszöntheti az újévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!