Bulvár

2012.03.07. 11:54

Kolostorba vonul Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a chotesovi középkori kolostor falai között forgatja A nevető ember című Victor Hugo-regény nyomán készülő film egyes jeleneteit.

MTI/CTK

A XIII. századból származó, barokk kolostor cseh kulturális örökségi helyszín. A részben felújított, festői épületegyüttes manapság idegenforgalmi látványosság, a film forgatásának idejére azonban pár napra lezárják a turisták elől. A cseh hírügynökség keddi értesülése szerint Depardieu már megérkezett Chotesovba.

A kolostornak nem ez az első filmes szereplése: tíz éve Joel Schumacher vette fel ott az Anthony Hopkins főszereplésével készült Rossz társaság című amerikai-cseh koprodukció néhány jelenetét.

A nevető ember című, Jean-Pierre Ameris rendezésében születő filmben Depardieu Ursust, az utazó művészt alakítja, aki két gyermeket vesz magához. A fiúcska száját megcsonkították, ezért úgy tűnik, mintha mindig nevetne, a kislány pedig vak. A gyerekek felnőve egymásba szeretnek, ám a fiúról kiderül, hogy egy lord sarja.

A filmes produkcióból származó bevételt a kolostor további helyreállítási munkáira szánják.

A még idén a mozikba kerülő irodalmi adaptáció néhány egyéb jelenetét Plzen környékén veszi fel a stáb.

A 63 esztendős Depardieu korábban már kétszer forgatott Csehországban, A nyomorultak-sorozatban és Az utolsó vakáció című vígjátékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!