Bulvár

2010.12.15. 12:23

Berlinben ünnepelte új filmje premierjét Angelina Jolie és Johnny Depp

Berlin - Rajongók körében ünnepelte első közös filmje, Az utazó európai premierjét Angelina Jolie és Johnny Depp Berlinben.

MTI

A Potsdamer Platznál lévő vörös szőnyegen a hollywoodi színészek mellett feltűnt a film rendezője, az Oscar-díjas német Florian Henckel von Donnersmarck is, aki A mások élete című drámájával debütálva érdemelte ki három évvel ezelőtt a legjobb idegen nyelvű filmnek járó arany szobrocskát.
   
Az új produkció is esélyes filmes kitüntetésekre. Nem sokkal a Jolie, Depp és Henckel von Donnersmarck által tartott sajtótájékoztató előtt derült ki, hogy mindkét főszereplőt jelölték a legjobb alakításért járó Golden Globe-díjra vígjáték-musical kategóriában, illetve maga a produkció is a legjobb film díjára jelölt ugyanebben a kategóriában.
   
Johnny Deppet emellett az Alice Csodaországban című filmben nyújtott alakításáért is jelölték Golden Globe-ra.
  
 "Mindig keményen dolgozunk egy-egy filmen, úgyhogy ha elismerik az alkotást, az mindig nagyon jólesik" - nyilatkozta mosolyogva Jolie, akit Berlinbe elkísért párja, Brad Pitt is.
   
A színésznő elismerően nyilatkozott Henckel von Donnersmarckról, akinek első hollywoodi filmjét negatív kritikák is érték. Jolie kijelentette: A mások élete után nyilvánvalóvá vált számára, hogy Henckel von Donnersmarck a világ egyik legjobb rendezője.
   
Az utazó című akciórománc a régi hollywoodi hagyományokhoz visszanyúlva gyönyörű helyszíneket, elegáns jelmezeket és trükkös párbeszédeket vonultat fel, miközben igyekszik megőrizni európai jellegét.
   
A filmben Depp egy Olaszországban vakációzó amerikai tanárt alakít, aki Európán keresztülutazva, a Párizsból Velencébe tartó vonaton ismerkedik meg egy fiatal nővel. Egy együtt töltött éjszakát követően a nő eltűnik, a férfi pedig orosz gyilkosok és a rendőrség kereszttüzében találja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!