Bulvár

2010.04.28. 12:42

A DreamWorks meglovagolja a sárkányos trendet

Folytatás készül az Így neveld a sárkányodat! című 3D-s animációhoz, emellett a televízióban és a neten is viszontláthatjuk a filmet sikerre vivő vikingeket és sárkányokat - jelentette be a DreamWorks stúdió vezetője.

MTI

Az animációs filmstúdió az első negyedév adatait is közzétette, amelyek meghaladták az előzetes várakozásokat, bár jókora visszaesést mutattak a tavalyi év hasonló időszakához képest.
A DreamWorks nettó nyeresége az első három hónapban a 2009-es 62 millió dollárhoz (12,6 milliárd forint) képest 22 millióra (4,5 milliárd forint) csökkent, amit elsősorban azzal magyaráztak az elemzők, hogy idén nem volt olyan ütőkártya a stúdió kezében, mint egy éve a Madagaszkár 2, aminek DVD-megjelenése jókorát lódított a bolton.
A mozis bevételeket az utóbbi öt hétben az Így neveld a sárkányodat! című háromdimenziós animációs kaland tupírozta fel. "Nem az számít, hol kezded, hanem hogy hol fejezed be" - idézte a mondást Jeffrey Katzenberg stúdiófőnök a produkció gyengécske debütálására, majd váratlan élre törésére utalva.
A film globális jegybevétele már 375 millió dollár (76 milliárd forint) körül jár, ami megközelíti a stúdió korábbi nagy sikere, a 2001-ben bemutatott Shrek eredményét.
Katzenberg a keddi tájékoztatón bejelentette, hogy 2013-ra tervezik a sárkányos vikingmese folytatását, de közben már dolgoznak a filmen alapuló online világ, egy tévésorozat és egy élő showműsor megvalósításán is.
Mivel a sárkányos film észak-amerikai jegybevételének 65 százaléka a 3D-s vetítésekből származott, nem csoda, hogy az Észak-Amerikában május 21-én debütáló Shrek a vége, fuss el véle című szintén három dimenzióban készült animációt az amerikai piacon egyszerre több mint négyezer 3D-s filmvásznon kezdik majd vetíteni. Erre eddig még nem volt példa a 3D-s premierek történetében - jegyezte meg Katzenberg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!