Bulvár

2016.12.08. 11:33

Kínos karácsonyi meglepetések?

Wc-ben játszható minigolf, ciciformájú fülvédő és más katasztrofális ajándék karácsonyra – amelyektől valóban meglepődik a megajándékozott. Íme néhány történet és helyzet, ami elrontotta egyesek ünnepi hangulatát.

S. Töttő Rita

Mindenkinek van olyan története, amikor a karácsonyi ajándékot kibontva nem volt őszinte a mosolya – évek távlatából az ilyen történetek már viccesnek tűn(het)nek, de a csalódottság abban a pillanatban elronthatja a hangulatot. Most ezekből a sztorikból szemezgettünk, hátha sikerül megelőzni egy-egy rossz választást.

– Keresztanyámtól egyszer régen egy saját maga horgolta rikító színű pulóvert kaptam, és amikor kibontottam a csomagból, majdnem elsírtam magam. Csak annyit tudtam mondani visszafojtott hangon, hogy én ilyet nem hordok – meséli egy ismerős, akit azóta már megedzett az élet, hiszen számos karácsonyon van azóta túl. Azóta egyértelmű jelzéseket tesz, mire vágyna és mire nem...

Gyerekként nehezebb feldolgozni a hasonló traumákat, és nincs szívfacsaróbb annál, mint amikor a kicsi elsírja magát ajándékbontás után. Mert az egyik családtag például nem egyeztetett a szülőkkel és olyan meglepetést vásárolt, ami már megvan a gyereknek vagy épp előtte kapott egy ugyanolyat.

Háztartási gépet, kést, zoknit, alsónadrágot ajándékozni ma is kicsit sértő vagy hát, hogy szépen mondjam, „megúszós".

Háziasszonynak tésztagyúrót például csak akkor vegyünk, ha ő ezt kifejezetten kérte, különben csak további otthoni munkát adunk neki általa...

A kisállat ajándékozása is nagyon rosszul sülhet el, ahogy történt is ez tavaly egy másik ismerősömmel: háta mögött fogott össze a családja és vásárolt neki egy kiskutyát, anélkül, hogy ő erről tudott volna vagy valaha kiejtette volna a száján azt, hogy szeretne egyet...

Nem is volt maradéktalanul boldog, a napi megfeszített munka mellett a kölyök gondozása, sétáltatása olyan plusz terhet rótt rá, amire sosem vágyott. Persze megszerette az állatot, belerázódott a feladatba, de azért akár rosszul is elsülhetett volna a dolog.

– Egyszer a barátomtól egy orgonalila selyempizsamát kaptam ajándékba. Ami ráadásul kicsi is volt rám. Sokszoros sértésnek fogtam fel, egyrészt célzásnak éreztem a súlyomra, alakomra nézve, másrészt mert utálom a lilát... és a pizsamát ... és a selymet... – meséli ma már nevetve egy hölgy ismerős.

Szétnéztünk a jelenlegi lehetőségek között, hogy segítsük elkerülni az idei „katasztrófa helyzeteket". Ugyanis a nagy 2016-os karácsonyi dömpingben is fel-fellelhető néhány olyan ajánlat, ami igazi kincs a különleges ajándékokra utazó vásárló számára: az egyik webshop például wc-ben használható minigolf játékot ajánl, máshol négyzetalakúra csukható (?) zsebkést kínálnak, ami könnyedén elhelyezhető akár a farzsebben is... Vicces ajándéknak szánhatja eladója a ciciformájú fülvédőt, bulisnak pedig a pálinkáspoharakkal játszható sakk szettet. Amit kiütnek, azt el kell fogyasztani – a kérdés persze az, hogy ilyenkor bánja-e a játékos, ha lekerül a tábláról egy „figurája"...

Az a férfi sem lehet maradéktalanul boldog, aki két olyan kispárnát kap ajándékba, amelyek egyikére azt nyomtatták: „Ma IGEN drágám!, a másikra pedig ezt: „Ma NEM drágám!". Bár lehet, hogy megkönnyebbül, mert nem kell kitalálnia mostantól kedvese gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!