Bulvár

2009.08.07. 18:41

Reménytelen szerelmesek hordják szét a ciprusi szent sírját

Nicosia - Ciprus reménytelen szerelmesei olyan iramban hordják szét Szent Ajapitikósz sírját, hogy hamarosan semmi sem marad a szerelmi bájital kellékeként használt kövekből.

feol.hu

Arodész település templomkertjében található síremlékről származó port a szerelmük tárgyának italába juttatva évszázadok óta használják a reménytelenül szerelmesek.
    Az utóbbi időben azonban olyan sokan lopkodják a szikladarabokat, hogy már a sírhalom negyedének nyoma veszett.
    Mattaiosz Sztefanu polgármester sem érti, hogy mi történhetett mostanában a ciprusiak szerelmi életével. "Nem tudom, hogy mit éreznek azok, akik isszák, de sokak szerint működik a dolog" - magyarázta a polgármester.
    Az emlékhely védelme érdekében a helyiek már a ciprusi műemlékvédelmi hivatal segítségét kérték. A hivatal egyedül annyit tud tenni, hogy felméri a károkat, és megpróbálja megakadályozni a további sírrongálást.
    Szent Ajapitikósz - akinek a ,neve szerelmest jelent - a német keresztes lovagok tagjaként érkezett a szigetre, ahol később remeteéletet élt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!