Bodajk

2014.07.22. 10:15

A helyiek is, Kállay-Sanders András is fellépett a városnapon

Bodajk - Kicsi és nagy, idős és fiatal jól szórakozott a városnapon, melyet immár hatodik alkalommal rendeztek meg.

Dreskáné Zubán Beáta

A VI. Városnap és Péter-Pál napi vásár programjai már július 5-én, szombaton délelőtt elkezdődtek. 8 óra után a főzőverseny, 9 után a futóverseny, és a Mountain Bikers amatőr sportcsapat által vezetett biciklis túra is elindult. A Széna Egyesület kézműves foglalkozásain sok kisgyermek megfordult. Pillér Ágnes háziorvos és asszisztense órákon át mért vérnyomást, vércukrot és testzsírt. Aki kilátogatott 10 órától egész nap a vásárban válogathatott. A Selector Kft. felajánlásában 200 felnőtt vendég 500 forintos kupont kapott, melyet levásárolhatott a vásáron. 50 gyermek jégkását kapott szintén felajánlás útján.

Az ugrálóvár az önkormányzat jóvoltából, este 7 óráig ingyenesen várta a gyerekeket. Az arcfestés és a csillámtetoválás szintén ingyenesen állt rendelkezésre. Ahogy minden városnapon, most is sokan voltak kíváncsiak Fülöp Attila haditechnikai bemutatójára és tankjára. Andor bohóc a gyermekek kívánsága szerint lufikat hajtogatott.

14 órakor Dreskáné Zubán Beáta művelődésszervező köszöntött mindenkit a VI. városnapi rendezvényen, majd kezdetét vette Herczeg Balázs Mókus Stunt Riding bajnok nagysikerű látványos motoros bemutatója, melyet lélegzet visszafojtva nézett végig a közönség. A Gaja-völgy Egyesület Zummbalinka Fitness Dance csapatának zumba bemutatója során láthattuk, hogy milyen sok örömmel járhat a mozgás, és hogy milyen kellemes kikapcsolódás ezt egy jó csapatban művelni.

A Bodajki Általános Iskolás diákok Tátika és egyéb bemutatóval készültek a városnapra. A SzívHang Kórus évek óta képviselti magát városi rendezvényeken, és a városnapi felkérést is elfogadták, így az ő dalaikat is meghallgathattuk. A Bodajki Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport nagyon sok fellépésnek tesz eleget határokon belül, és határokon túl. Német nemzetiségi táncokat mutattak be. A csoport néhány hete az országos ki mit tudon arany minősítést szerzett.

A rendkívül színes Városnap sztárfellépője Kállay-Sanders András nagy sikert aratott Bodajkon (Fotó: a szerző)

 

A Spin Fitness spinning bemutatója előtt Négele Anikó személyi edzőnek a tagok megköszönték az elmúlt év munkáját,majd pedig fél órás spinning bemutatót tartottak

Almádi István polgármester 17 órakor tartott köszöntője után adta át a délelőtti versenyek díjazottainak járó serlegeket és érmeket. A kispályás Foci-kupát a Bodajk csapat nyerte. A főzőverseny elős helyezettje a polgárőrség csapata lett áfonyás szarvaspörkölttel. A második a Kétszer csíp csapat lett csípős vörösboros pörkölttel. A harmadik helyezett Ba-Ka Team babgulyást készített. A futóverseny első három helyezettjei a négy kilométeres gyermek kategóriában: 1. Góman Kristóf, 2. Skrop Tamás, 3. Góman Henrik. A négy kilométeres felnőtt kategóriában: 1. Királyvári Csaba, 2. Cséfalvi Tamás, 3. Szántó Pál. A nyolc kilométeres felnőtt kategória dobogósai: 1. Ambrus Károly, 2. Zsuzsa Pál, 3. Frey Zoltán.

Ezt követően a Mesekocsi Színház gyermekműsorral lépett a közönség elé. Színpadra lépett Ruff Niki és Zsigmond Lala is, akik idén végeztek a Hang-szín-tér Művészeti Szakközépiskolában, és több önkormányzati rendezvényen csillogtatták már meg tehetségüket. A Saidi hastánccsoport 2010-ben alakult bodajki és móri hastáncosokból. Mostani fellépésük is nagyon tetszett a közönségnek.

A sokak által kedvelt Rekop György nagy sikerű fellépésével szórakoztatta a bodajki közönséget. A rendezvény egyik csúcspontja Kállay-Saunders András koncertje volt. Az előadó az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a nagyon előkelő 5. helyen végzett Running című dalával.

A városnapi programokat a Viking együttes hajnalig tartó utcabáljával zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!