Bicske

2010.03.07. 18:36

Bicskei az év magyar tűzoltója!

A Lánglovagok híre szerint posztumusz az Üllő ÖTE elnöke, valamint a Majs ÖTE elnöke, és a fővárosban hivatásosként, Bicskén önkéntesként szolgáló tűzoltó, érdemelte ki a Lánglovagok Egyesület pályázatán az Év Tűzoltója 2009. elismerést.

Izing Antal

A Lánglovagok Egyesület a hagyományaihoz híven idén is meghirdette a pályázatát, amelyen bárki jelölhetett olyan hivatásos, létesítményi vagy önkéntes (köztestületi és egyesületi egyaránt) magyar állampolgárságú tűzoltót, akit a 2009. évi munkája alapján alkalmasnak talált az Év Tűzoltója cím elnyerésére.

Az első helyezést posztumusz Hevesi Antal érte el. Ő 2009. december 24-i, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöki posztját töltötte be. "Hevesi Antal, aki életét a munkának, tűzvédelemnek, tűzoltásnak, mentésnek szentelte, példaképe lehet minden bajtársának" - írja egyik jelölője.

A második helyezést Fekete József, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Majs elnöke érdemelte ki. Fekete József a szervezet életében 40 éves múltra tekint vissza. A pályázatot az egyesület nevében a parancsnok nyújtotta be, hozzáfűzve a majsi polgármester és a mohácsi tűzoltóparancsnok ajánlását.

A harmadik Havai Róbert tű. tőrm. lett, aki a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon hivatásos, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóságon önkéntes tűzoltóként szolgál. Jelölője így fogalmaz: "Mindig az ő ruhája a legkormosabb, legfűrészporosabb, vagy éppen a legsárosabb. Aki tűzoltó, annak nem kell megmagyarázni miért. Nem azért, mert nem tisztítja ki."

Mindhárom helyezett a Lánglovagok Egyesülettől elnyerte az Év Tűzoltója 2009. címet.

Nyertes pályázatok:

I. helyezett

Hevesi Antal (Üllő ÖTE) - Paul Tamás tű. ftőrm. jelölése és Bessenyei Betti jelölése alapján.

II. helyezett

Fekete József (Majs ÖTE) - Laduver Albert jelölése alapján.

III. helyezett

Havai Róbert tű. tőrm. (Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, Bicskei Önkéntes Tűzoltóság) - Győrik Szabolcs tű. fhdgy. jelölése alapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!