Bicske

2015.04.07. 15:59

Testvérvárosi kötődések Bicske és Altshausen között

A magyar barátok is jelen voltak Kurt König altshauseni polgármester búcsúztatóján Németországban. Ez a testvérvárosi kapcsolat messze túllépett a protokolláris szinten.

Zsohár Melinda

Húsz éve kötött testvérvárosi szerződést a két település, azóta számos oda-vissza baráti utazás történt. Kurt König csaknem három évtizedes városvezetői tisztéről 67 esztendősen leköszönt, nyugalomba vonul. Bicskéről Pálffy Károly polgármester és Bálint Istvánné alpolgármester vezetésével kis küldöttség utazott ki a búcsúztató ünnepségre. Pálffy Károly beszédet mondott idős „kollégája” tiszteletére, s a folytatásról állapodtak meg az utóddal, Patrick Bauserrel. Iskolai csereprogramokról is egyeztettek a három nap alatt, s a regensburgi tűzoltóságon munkalátogatást tettek.

Pálffy Károly polgármester és Kurt König leköszönő altshauseni polgármester a német városban a bicskei címeres zászlóval (Fotó: önkormányzat)

A 90 éves Pallavicini Frigyes őrgróf, Bicske díszpolgára is a küldöttséggel tartott, neki oroszlánrésze volt a kapcsolat megkötésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!