Bicske

2014.03.13. 19:50

Egészségfejlesztési iroda nyílt Bicskén

Bicske - Szócska Miklós egészségügyi államtitkár jelenlétében avatták fel a kisváros egyik patinás épületében a járás településeit kiszolgáló egészségfejlesztési irodát.

Zsohár Melinda

 

Az új iroda avatásakor, a csütörtöki ünnepségen, a szalagvágásnál: Tessely Zoltán polgármester, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, Kovács József parlamenti egészségügyi bizottsági elnök, Balogh Gyula rendelőintézeti igazgató-főorvos  (Fotó: Ivanics Imre)

A város központjában, egy régi, jellegzetes bicskei épületet újítottak fel az Egészséges Bicske Program keretében. A járás területén szolgáltató irodát Artainé Deák Anikó klinikai szakpszichológus vezeti munkatársával, tevékenységüket a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. koordinálja, Balogh Gyula igazgató-főorvos irányításával.

A helyi rendelőintézet tíz éve vált le a Szent György Kórházról, városi tulajdonba került, jelentős fejlesztéseket hajtottak végre mind az épületen, mind a működésben, foglalta össze Tessely Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő az eltelt időszak történéseit a tegnapi ünnepélyes irodaavatón. Uniós pénzből és saját forrásokból vezették be az egynapos sebészeti ellátást és a nappali kórházi szolgáltatást, korszerűsítették a járóbeteg-ellátást.

Kovács József, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke országos kitekintésben a prevenciós eljárások jelentőségét hangsúlyozta. Elmondta: a jelenlegi kormány hét milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények fejlesztésére. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis Terv során végrehajtott egészségügyi reform eredményeit taglalta. Sok még a tennivaló, hangsúlyozta, de tizenegy év szünet után az orvosok és szakápolók bérét sikerült emelni, 1500 gyógyszer ára csökkent, s 120 új mentőautót állítottak forgalomba. (A bicskei mentőállomás e hónapban kapja meg a szintén legkorszerűbb mentőkocsit.) Tessely Zoltán polgármester a bicskei rendelőintézet látványos külső és belső korszerűsítéséről és a működési struktúraváltozásról szólt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!