Belföld

2009.08.19. 17:24

Védelem lakáshiteleseknek

A lakáshitelesek védelmében a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megalkotja az átláthatóbb adatszolgáltatást lehetővé tevő rendeleteket, illetve a szükséges törvényjavaslatokat szeptemberben az Országgyűlés elé terjeszti - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

feol.hu

Az Országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottsága keddi rendkívüli ülésén három pontból álló állásfoglalást fogalmazott meg a válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítésére, és felkérte a kormányt, hogy a szükséges törvényjavaslatokat szeptember 15-ig terjessze be az Országgyűlésnek. Ilyen lehet például - mutat rá a szaktárca - a pénzügyi követelések kezelésének rendszerét szabályozó, azt átláthatóbbá tevő rendelkezés.
Az SZMM közleményében úgy fogalmaz, a kormány fontosnak tartja, hogy minden olyan lakáshitellel rendelkező családnak segítséget nyújtson, akik a gazdasági válság következtében nem tudják rendezni hátralékukat.
A parlamenti szakbizottság ajánlásait támogatja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!