Belföld

2009.01.24. 03:29

Van út kifelé is?

<b>Fejér megye </b> - A világban bekövetkezett válság súlya a magyar vállakra is ránehezedik. Megváltozott a hiteleink törlesztése, megnövekedtek egyéb kiadásaink. Baj, hogy nem látjuk a végét.

Fejér Megyei Hírlap

A világválságoknak mindig is voltak túlélői, mi több, kihasználói. Nyilvánvalóan ez manapság sem lesz másként, viszont a legtöbben egyelőre csak azt tapasztaljuk, hogy nehezedik az életünk. 

Többet kell kifizetnünk a meleg lakásért, hogy megfőzhessük a levesünket; hogy a gyerekünk meleg ruhában járjon iskolába; hogy a számláink miatt ne kerülhessünk végképp lehetetlen helyzetbe. 

A túlélőtúra hosszúra nyúlik, fogy a tartalék, nincs kitől kölcsön muníciót kérni, mert aki képes lenne adni, borsos árat kér érte. Akik eddig is a mélyszegénység bugyraiban főttek, mára utcára kerültek. 

A kicsit gazdagabbak elzárják a fűtést, és a konyhakertbe több répát ültetnek. A jobb módúak még az idén elmennek egy hétre a Balaton mellé, vagy Horvátországba. 

A tévét, a hűtőszekrényt megvették karácsony előtt, később úgysem futja rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!