Belföld

2011.05.10. 11:51

Tátrai szerint nincs bizonyíték a bűnösségére Bábolna ügyében

Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezetője szerint semmi nem bizonyítja, hogy ő adott volna utasítást a bábolnai ménesbirtok volt vezetőjének egy később jogszerűtlennek vélt, 365 millió forintos átutalásra.

MTI

Tátrai erről kedden beszélt a Komárom-Esztergom Megyei Bíróságon indult perben, amelyben őt felbujtóként, a ménesbirtok vezetőjét pedig elkövetőként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják.
"A 2600 oldalas vádirat fél sorral intézi el a szerepem, hogy szóban utasítottam a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt vezetőjét, Mezei Lászlót egy megállapodás aláírására. Ezt az ügyben meghallgatott 29 személy közül egyedül Mezei László állítja"- mutatott rá Tátrai Miklós, majd hozzátette: az állítást semmi nem bizonyítja. Mint mondta, ő nem ismerte a vád tárgyát képező szerződést, nem lehetett felbujtó és nem érzi magát bűnösnek.
Tátrai Miklós azt mondta, hogy az ügyészség állításaival szemben az államot kár nem érte; az összeget a Bábolna Zrt. felszámolója a szállítók kifizetésére és a dolgozók végkielégítésére használta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!