Belföld

2012.02.03. 17:05

Szombatra másodfokú készültséget rendelt el a MÁV

Csak a „hópihe” jellel megkülönböztetett vonatok közlekednek szombaton a rendkívüli havazás és hideg következtében - áll a MÁV közleményében.

feol.hu

A hétvégére előre jelzett rendkívüli hideg, intenzív havazás és várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. február 4-ére, szombatra másodfokú készültségi fokozatot vezetett be az országos vasúthálózatán. Ezen a napon a menetrendben megkülönböztetett, „hópihe” jellel ellátott, a rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok indulnak csak el, azaz ritkábban közlekednek a járatok szombaton. A hópihe jelzés megtalálható a menetrendkönyvben, az internetes menetrendben és az állomásokon kifüggesztett induló-érkező táblákon is. A korlátozás a szombati járatok 2%-át érinti - olvasható a MÁV közleményében.

Az utazni vágyók tájékozódjanak a közlekedő vonatokról és az esetleges késésekről!

Bővebb információt az alábbi módon kaphatnak:

Az aktuális információkat a nyitólapon található narancssárga információs sávon, az „Aktuális közlekedési információk” cím alatt érhetik el:

A szombati napon közlekedő InterCity, EuroCity vonatok pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az elővételben már megváltott jegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a vasúttársaság - áll a közleményben.

Az otthon nyomtatott menetjegyeket csak a „hópihe” jellel ellátott vonatokra lehet megvásárolni a holnapi napon. Az elővételben megváltott, a holnapi napra érvényes otthon nyomtatott menetjegyek a jegyen szereplő viszonylatban közlekedő bármely vonatra érvényesek február 4-én - közölte a MÁV.

Várják az utasokat

A havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért kérik az utasokat, hogy a fel- és leszállásnál erre fokozottan ügyeljenek. A MÁV csoport minden rendelkezésre álló eszközével biztosítja a havazás és nagy hideg közepette a ritkított vasúti közlekedést, jelenleg közel kétszázan dolgoznak hókészenlétben, a déli megyékben. Budapest-Keleti, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza állomásokon forró teával várják utasokat az ügyfélszolgálati irodákban.

A vasárnapi közlekedési renddel kapcsolatban szombaton adnak ki további tájékoztatást.

MÁV Magyar Államvasutak ZRt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!