Belföld

2009.12.28. 15:00

Svájcban fogták el a tolvajt

Nem élvezhette sokáig a pénzt az a pénszállítóautó - sofőr, aki még december közepén hajtott el egy bankókkal teli kocsival Budapestről - a svájci hatóságok elkapták.

MTI

A svájci hatóságok elfogták azt a magyar pénzszállítóautó-sofőrt, aki december közepén elhajtott a járművel, amíg társai egy II. kerületi patikában voltak, majd a pénzzel elmenekült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI-vel.
A rendőrség utalt arra: december 16-án délután háromfős személyzettel érkezett a pénzszállító autó a Csatárka utcai gyógyszertárhoz. A két pénzkísérő bement a patikába a bevételért, ekkor harmadik társuk, a sofőr elhajtott a nagy összegű készpénzt szállító autóval. A járművet később a közeli Szikla utcában találták meg; a trezor üres volt.
A BRFK lopás miatt indított eljárást, a járművet vezető 27 éves magyar férfi ellen országos, majd nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.
A rendőrség közleményében tudatta: december 23-án a svájci hatóságok egy vámellenőrzés során St. Margrethen határátkelőhelyen fogták el a 27 éves, körözött férfit, aki jelenleg kiadatási őrizetben van, Magyarországra történő szállítása érdekében a szükséges intézkedések megtörténtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!