Belföld

2009.03.18. 03:29

Palkó aranyalmája

Székesfehérvár - Tegnap a jégkorong bajnoki döntő előtt vette át lapunk díját, az Aranyalmát az olvasóink által 2008 legjobb Fejér megyei férfisportolójának választott <em>Palkovics Krisztián</em>.

Bobory Balázs

Mintegy három évtizede már, hogy korcsolyát húzott a lábára és terelgetni kezdte a pakkot az Alba Volán SC színeiben a fehérvári jégpályán. Vitathatatlan: Palkovics Krisztián a legjobb és legnépszerűbb fehérvári és Fejér megyei sportolók közé nőtte ki magát, mi sem jelzi ezt jobban, hogy a 2007-es esztendő után 2008-ban is őt találták érdemesnek lapunk olvasói az Aranyalma Díjra.

De nézzük is, Palkó mit tett le az asztalra az elmúlt esztendőben. Szinte már természetes, hogy magyar bajnok lett, pályafutása során nyolcadszor, illetve a Dunaújváros ellenében megnyerte a Szuperkupát is. Az Alba Volán először indult az osztrák bajnokságban, ahol Krisztián házi gólkirályként tündökölt, nem csoda, ha versengtek érte az elmúlt nyáron a jobbnál jobb, gazdagabbnál gazdagabb együttesek. De a csatár igazi lokálpatrióta, és maradt annál az egyesületnél, ahol nagy ember lett, amellyel oda-vissza alapon sokat köszönhetnek egymásnak.

Persze a legnagyobb siker egyértelműen a tavaly áprilisi szapporói siker, a magyar válogatott Palkovics vezérletével megnyerte a Divízió I-es világbajnokságot, és ennek köszönhetően feljutott az A csoportba, ahol bő egy hónap múlva a világ legjobbjai ellen szerepel.

A király tegnap kezébe vehette az Aranyalmát közönsége előtt. Egyszer talán ténylegesen megkoronáztatik, hiszen neve egybeforrt a fehérvári jégkoronggal, sportélettel. Palkovics Krisztiánt természetesen most leginkább azt érdekli, hogy a Volán tizedik, saját maga kilencedik bajnoki címét is megszerezze, és hogy még sokáig élvezze azt a játékot, amelyet Magyarországon talán ő tud a legjobban: a jégkorongot.

Az Aranyalmát a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán Péter és lapunk főszerkesztője, Elekes András adta át Palkónak , majd kezdődhetett a mérkőzés. Eddig remekül tartotta magát a fővárosi társaság, a fehérváriak viszont arra készültek, hogy megmutassák, igazából mekkora a különbség az EBEL 9. helyezettje és a Mol Liga legjobb magyar csapata között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!